Ziua Mondială a cărţii și a Dreptului de autor în județul Vaslui

În clădirea centenară umbrită de castanii aleii Kogălniceanu, în care astăzi este adăpostită Şcoala Gimnazială „Constantin Parfene” Vaslui, cu ocazia Zilei Mondiale a Cărţii și a Dreptului de autor, s-a desfăşurat activitatea Cărţi şi biblioteci, având ca scop promovarea dreptului şi a libertăţii lecturii, încurajarea şi stimularea ei, atragerea tinerilor spre instituţiile de cultură, spre bibliotecă, spre carte şi lectură.

Activitatea este rezultatul colaborării între doamna bibliotecară Grijincu Olga Valeria care, care le-a prezentat elevilor curiozități din lumea cărților și a bibliotecilor şi doamna prof. de limba și literatura română Rodica Mihalache care a coordonat concursul de cultură generală Provocare la duel, în care echipele Atotștiutorii și Superelevii au demonstrat că iubesc cărțile şi valorifică mesajele transmise.

Caracterul interactiv a fost dat și de faptul că elevii din clasele de gimnaziu care i-au susținut pe concurenți (clasele a VIII-a) au putut și ei să participe, iar prestația lor a fost apreciată cu diplome.