ZILELE ȘCOLII “ȘTEFAN CEL MARE” VASLUI

În perioada 14-19 noiembrie au fost sărbătorite Zilele Școlii “Ștefan cel Mare” Vaslui, la care au participat  elevi, cadre didactice, părinți și autorități locale.

Cu această ocazie într-un decor mirific de toamnă au avut loc mai multe activițăți desfăşurate în spaţiul bibliotecii, proaspăt amenajat, modern şi cu multe cărţi noi.

 

Bibliotecara şcolii, Cecilia Vasilescu, a motivat de ce trebuia “reinventată” biblioteca… şi implicit spaţiul ei.

“Împreună cu conducerea şcolii am încercat să creăm un spaţiu colorat (atractiv), cu mese modulare pe care elevii le pot reaşeza după bunul lor plac, unde să desfaşoare diferite activităţi: ateliere de lucru, de lectură, de creativitate, jocuri de interior, de vacanţă etc.

Referitor la carte, anul 2015 a fost un an foarte bun: am achiziţionat 230 de titluri de cărți noi şi 180 de titluri de carte obţinute prin donaţie de la cadrele didactice ale şcolii”.

Pragul bibliotecii este trecut atât de elevii claselor primare cât și de cei de la ciclu gimnazial, astfel  făcându-se transferul de informații între generații.

S-a creat un ambient deosebit cu scopul de a atrage la bibliotecă cât mai mulți utilizatori.

Momentul inaugurării bibliotecii a coincis cu o serată de muzică şi poezie de înaltă ţinută, la care au participat bibliotecari şcolari din Vaslui, conducerea Bibliotecii Judeţene „N. Milescu Spătarul”, reprezentanţi ai Casei Corpului Didactic Vaslui, profesori şi alţi iubitori de literatură.

Mult succes „noii” biblioteci și utilizatorilor ei!

Bibliotecar,

Liviu Munteanu