Workshop Institutul Goethe

În perioada 6-7 noiembrie 2017 a.c., Institutul Goethe din Bucureşti va găzdui un workshop de două zile privind promovarea lecturii, organizat în parteneriat ANBPR-ABR-ABRM. 

La acest workshop vor lua parte cca 20 de persoane, bibliotecari din România şi Republica Moldova, dar și colaboratori ai Institutului Goethe din țară, care activează în biblioteci de toate tipurile, au experienţă şi responsabilități în domeniul promovării lecturii și sunt interesați de mijloacele moderne de stimulare a lecturii și de activitățile specifice și campaniile de lectură în sens larg.

Invitatul special al acestei ediții va fi doamna Sigrid Fahrer, care va împărtăși participanților detalii despre munca pe care o desfășoară la “Stiftung Lesen” (Fundația pentru Lectură din Germania) – https://www.stiftunglesen.de/meta/englisch/.

Obiectivul workshopului este dezvoltarea de strategii pentru implementarea unei campanii de promovare a lecturii la nivel național.

Din partea ABR, ca partener al Goethe Institut în organizarea acestui atelier, sunt invitați să participe 6 reprezentanți, care sunt rugați să se înscrie la adresa infoabr@gmail.com până cel tarziu  miercuri, 20 septembrie, prin trimiterea unui email cu Subiectul: Înscriere Workshop Goethe Institut – 6-7 noiembrie 2017, care să conțină CV-ul Europass al candidatului și o Scrisoare de motivație din care să reiasă experiența anterioară în domeniul promovării lecturii și argumentele pentru care această participare ar aduce plus-valoare în dezvoltarea de noi campanii de profil la nivel regional şi naţional.

Persoanele interesate trebuie să îndeplinească următoarele condiții: 

  • Să aibă experiență în derularea de proiecte de promovare a lecturii la nivel local sau regional;

  • Să aibă preocupări referitoare la mijloacele moderne de realizarea a campaniilor de promovare a lecturii la nivel național;

  • Să fie angajaţi ai unei biblioteci sau ai unei structuri infodocumentare relevante pentru atingerea obiectivului workshopului;

  • Să fie membri ABR de minimum 3 ani;

  • Să nu fi participat la edițiile anterioare ale workshop-urilor organizate de către Goethe Institut.

Persoanele selectate să participe trebuie să se asigure că au acordul directorului sau al conducerii autorităţii finanţatoare pentru această deplasare.

Participanții din afara Bucureștiului vor beneficia de decontarea costurilor de transport și cazare din partea Goethe Institut.

Model CV Europass

Model Scrisoare de Motivație

Așteptăm candidaturile dvs.