Romanian Libraries

Cu ocazia Conferinţei Naţionale de la Sibiu, pe data de 7 septembrie 2011 a fost lansată lucrarea Romanian Libraries*, cea mai nouă apariţie din colecţia Biblioteca ABR.

Lucrarea a fost prezentată de coordonatorul ei, prof. Mircea Regneală. Prof. Regneală a enumerat raţiunile care au stat la baza elaborării acestei cărţi, dintre care cea mai importantă a fost absenţa din literatura biblioteconomică românească a unei lucrări destinate publicului din străinătate în care să fie prezentat sintetic sistemul românesc de biblioteci.

Romanian Libraries este structurată în şase capitole, dedicate Bibliotecii Naţionale a României, Bibliotecii Academiei Române şi reţelelor de biblioteci publice, universitare, şcolare şi specializate. Autorii lor au îmbinat prezentarea istoricului şi evoluţiei bibliotecilor sau reţelelor de biblioteci pe care le-au abordat cu sublinierea aspectelor actuale ale activităţii acestora.

La lansare au fost prezenţi patru din cei şase autori ai lucrării: Elena Tîrziman (The National Library of Romania), Carmen Pesantez (School Libraries), Gheorghe Buluţă (Public Libraries) şi Robert Coravu (University Libraries). Celelalte două capitole au fost elaborate de Gabriela Dumitrescu (The Romanian Academy Library) şi Mihaela Zecheru (Special Libraries). Traducerea textelor în limba engleză a fost asigurată de Corina Apostoleanu.

Imagine din timpul lansarii cartii Romanian Libraries Imagine din timpul lansarii cartii Romanian Libraries

_ _ _ _ _ _ _ _ _

* Romanian Libraries / edited by Mircea Regneală; English version: Corina Apostoleanu. Bucharest: Romanian Library Association, 2011. 227 p. (Biblioteca ABR, 25). ISBN 978-973-85962-8-3. Preţ: 30 lei. Comenzile pot fi transmise pe adresa infoabr@gmail.com

Coperta lucrarii Romanian Libraries