REVISTA ROMÂNĂ DE BIBLIOTECONOMIE ȘI ȘTIINȚA INFORMĂRII

 

Stimați colegi,

De curând a apărut, sub coordonarea prof. Mircea Regneală, nr. 3-4/2016 al REVISTEI ROMÂNE DE BIBLIOTECONOMIE ȘI ȘTIINȚA INFORMĂRII (singura revistă de nivel academic din domeniul biblioteconomiei și științelor infomării de la noi, care apare, din 2005 și în ediție bilingvă româno-engleză). Sub tematica, Aspecte ale biblioteconomiei românești, în acest număr sunt cuprinse studiile: Motivare și motivație în bibliotecile românești (Olimpia Curta); Codul Patrimoniului – Cadru normativ pentru protejarea patrimoniului cultural mobil (Anca Andreescu); Satisfacţia utilizatorului de bibliotecă. Sondaj de opinie realizat la Biblioteca de Ştiinţe Economice și Gestiunea Afacerilor „Prof. Aurel Negucioiu”, Cluj (Alina Nealcoș, Tunde Chevul), la care se adaugă două recenzii (Emilia Enache, Bogdan Gheuka).

Atragem atenția cititorilor noștri că, începând din acest an, revista va apărea numai în format electronic și în acces deschis, putând fi accesată în curând și de pe site-ul ABR. Sperăm că numărul colaboratorilor va rămâne la fel de ridicat, precum și calitatea materialelor publicate.

Conducerea ABR multumește celor care de atâția ani au lucrat voluntar și cu dragoste de profesie pentru apariția revistei și păstrarea ținutei sale la înalt nivel științific.