Proces-verbal Filiala Galați

Proces-verbal

al întrunirii profesionale organizate on-line de Filiala Galați a Asociației Bibliotecarilor din România

Ziua Internațională a Cărții și a Dreptului de Autor și Ziua Bibliotecarului din România, sărbătorite în ziua de 23 aprilie, au prilejuit ca în fiecare an organizarea întâlnirii profesionale a bibliotecarilor gălățeni din Filiala Galați a Asociației Bibliotecarilor din România (ABR). Având în vedere seria de acțiuni menite a combate răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus, Asociația Bibliotecarilor din România (ABR), Filiala Galați împreună cu Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” și Biblioteca Universității „Dunărea de Jos” au organizat în data de 16 aprilie 2021, în intervalul orar 1100-1300, în mediul on-line, pe platforma ZOOM, la adresa https://us02web.zoom.us/j/83922377795, întrunirea profesională cu tema Biblioteca și Comunitatea.

În deschidere, doamna Corina Emanuela Dobre – manager/director al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați a adresat un cuvând de Bun găsit!, transmițând urări de bine colegelor de breaslă.

Doamna Adriana Szekely – președinte al Asociației Bibliotecarilor din România a salutat colegele participante, felicitând membrii Filialei Galați pentru desfășurarea activităților profesionale. În semn de recunoaștere și apreciere, dna Szekely a oferit Filialei Galați, din partea Consiliului Director al Asociației Bibliotecarilor din România, Diploma pentru cea mai activă filială în anul 2020.

Doamna Dorina Bălan, președinte al Filialei Galați a ABR, și-a exprimat bucuria pentru diploma primită și a mulțumit conducerii Asociației pentru încrederea acordată, iar membrilor Filialei Galați pentru seriozitatea și profesionalismul ce îi caracterizează în ceea ce privește profesia și calitatea de membru. În continuare, dna Bălan a semnalat, celor prezenți, noutățile în profesie.

În cadrul întrunirii au fost prezentate următoarele lucrări profesionale:

  1. Provocări și schimbări în cadrul relației bibliotecar-cititor, în perioada pandemiei. Cum se conturează viitorul bibliotecilor în noul context Mioara Voncilă, Biblioteca Universității „Dunărea de Jos” Galați;

  2. Expoziția virtuală, o nouă modalitate de promovare la distanță a documentelor rare din colecțiile Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați Letiția Buruiană, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați;

  3. Biblioteca școlară în pandemie Rina-Valerica Brătuleanu, Liceul Teoretic „Sfânta Maria” Galați;

  4. Promovarea lecturii în mediul on-line Anca Georgescu, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați.

Prezentările au fost urmate de premierea membrilor gălățeni care s-au remarcat în mod deosebit în activitatea lor, în anul ce a trecut. Au fost răsplătite și felicitate următoarele colege:

1. Viorica Dicu, Biblioteca Universității „Dunărea de Jos” Galați, pentru dedicație și competență profesională;

2. Rina-Valerica Brătuleanu, Liceul Teoretic „Sfânta Maria” Galați, pentru implicarea în activitatea profesională a bibliotecarilor școlari;

3. Letiția Buruiană, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați, pentru implicarea profesională și promovarea colecțiilor speciale ale bibliotecii.

La eveniment au participat colegi membri ai filialei, colegi bibliotecari gălățeni nemembri, colegi bibliotecari din țară și alte persoane interesate de eveniment, acest lucru fiind posibil prin transmiterea live a evenimentului și pe grupul Filiala Galați a Asociației Bibliotecarilor din România de pe Facebook. Înregistrarea poate fi revăzută la adresa: https://www.facebook.com/dorina.balan.33/videos/4175094739178246.

Întocmit de,

Catrina Căluian, secretar

Aprobat de,

Dorina Bălan, președinte