Noaptea Bibliotecilor Româneşti – filiala Suceva

Asociaţia Bibliotecarilor din România, Filiala Suceava lansează pe 23 aprilie 2013, prima ediţie a evenimentului naţional Noaptea Bibliotecilor Româneşti, o manifestare culturală ce se va desfăşura, între orele 18.00-21.00, manifestare care va completa, în mod fericit, Ziua Bibliotecarului.
Scopul declarat al evenimentului este cel de creştere a gradului de implicare a tuturor tipurilor de biblioteci din România în viaţa comunităţii deservite şi de redescoperire a valorilor culturale păstrate cu profesionalism de către nobilul bibliotecar român.
Indiferent că este bibliotecar şcolar, universitar, din biblioteca publică sau specializată, fiecare bibliotecar va avea ocazia să îşi dovedească abilitatea de a răspunde nevoilor de informare, culturalizare şi socializare a utilizatorilor săi, printr-o paletă generoasă de activităţi culturale (conferinţe tematice, întâlniri cu scriitori, lansări de carte, cercuri de lectură, piese de teatru, jocuri, concursuri, expoziţii etc).
Garanţia stării de flow a tuturor participanţilor la acest eveniment va fi dată de însăşi starea ce a generat manifestarea: nevoia de bibliotecă.
Accesul publicului va fi gratuit la toate manifestările prilejuite de eveniment.
Fiecare unitate şcolară suceveană participantă (83 înscrise oficial), va populariza – pe site-ul propriu / pe site-ul ABR / prin intermediul mass-media – programul susţinut, cu acest prilej, asigurându-se toate condiţiile de siguranţă şi securitatea elevilor participanţi la eveniment.

preşedinte Filiala Suceava a ABR,
prof. Daniela Argatu

Pentru mai multe detalii accesaţi următorul link pentru bibliotecile şcolare http://www.ccd-suceava.ro/index.php?page=detalii&id=57
iar pentru Biblioteca Universităţii Ştefan cel Mare Suceava, link-ul următor

http://www.usv.ro/index.php/ro/21/Ziua%20Bibliotecii%20USV/814/7/261