Noaptea bibliotecilor romanesti

BIBLIOTECA COMUNALĂ “ION ARISTOTEL”, Topliceni, Buzău

 

Ca un ecou la “Noaptea bibliotecilor românești”, la C.D.I.-ul de la Șc. Gimn. “I. Aristotel” din Băbeni, comuna Topliceni a avut loc pe data de 28 aprilie 2014, Cercul metodologic al bibliotecarilor școlari din județul Buzău.

 

La activitate a participat și invitatul de onoare, prof. Ion Vasile, directorul CCD Buzău.

Activitatea a fost coordonată de prof. documentarist Corina Mihăilescu și intitulată “Carnavalul primăverii”. A fost o împletire armonioasă a poeziei cu muzica și dansul dar și o testare a cunoștințelor generale pe care elevii din clasele II-VIII le au, atât de la ore, dar și ca urmare a  lecturii cărților împrumutate de la biblioteca școlii. Elevii au recitat poezii închinate anotimpului în  care natura renaște, dar au dovedit că sunt și buni păstrători ai tradițiilor populare, mai ales ai  dansului popular. Cei clasați pe primele locuri au fost răsplătiți cu premii.

Un moment aparte l-a constituit și parada costumelor realizate din materiale refolosibile, copiii dovedind astfel creativitate dar şi imaginație în conceperea acestora.

Activitatea s-a bucurat și de prezența părinților și a bunicilor copiilor.

Domnul prof. Aurel Bălan, directorul școlii ne-a vorbit despre importanța CDI-ului în viața elevilor, acesta fiind considerat ca cea de a doua casă a lor.
La reușita activității a contribuit colaborarea tuturor cadrelor didactice cu profesorul metodist.

Comunicat de Maria Colatau, preşedinta filialei Buzău a ABR