Noaptea bibliotecilor romanesti

Întrunirea semestrială a membrilor ABR

 

Filiala Galaţi a Asociației Bibliotecarilor din România a marcat Ziua Bibliotecarului din România, Ziua Internațională a Cărţii şi a Drepturilor de Autor printr-o întâlnire profesională, care s-a desfășurat în data de 24 aprilie 2014, la sediul Rectoratului Universității „Dunărea de Jos”, începând cu ora 10,00. Au fost prezenți un număr de 30 de bibliotecari din toate cele trei secțiuni: universitară, școlară și județeană.

În deschidere, Dorina Bălan, moderatoarea întrunirii, și Mioara Voncilă, șef serviciu la Biblioteca Universităţii „Dunărea de Jos”, gazda întrunirii, au rostit un cuvânt de salut. A urmat festivitatea de premiere, premiile fiind înmânate de Dorina Bălan și Lenuța Ursachi, în calitate de preşedinte, respectiv vicepreședinte ai Filialei Galaţi a ABR. Au primit Diplomă de merit bibliotecarele: Ionela-Simona Milica – Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați – pentru contribuțiile aduse în domeniul biblioteconomic prin articole și lucrări, Corina-Iulia Sava – Biblioteca  Universităţii „Dunărea de Jos” – pentru dedicația față de profesia de bibliotecar și implicarea în proiecte de cercetare și Ionica Călin – Biblioteca Liceului Tehnologic de Marină Galați – pentru participarea activă la acțiunile desfășurate în domeniul biblioteconomic prin proiecte de promovare culturală.

Tema întâlnirii – Cultura prin lectură: servicii și instrumente de informare – a atras susținerea următoarelor lucrări: Roman Leonica, Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia” – Publicații seriale: studiu de caz „Literatorul”; Iorga Andreea, Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia” – Biblioteca estivală – o alternativă de petrecere a timpului liber; Grigorescu Roxana, Biblioteca CCD Galaţi – Biblioteca anului, ediția 2014; Călin Ionica, Biblioteca Liceului Tehnologic de Marină Galați – Biblioteca anului 2014 – exemple de bune practici; Ursachi Lenuţa, Biblioteca Universităţii „Dunărea de Jos” – Experiența trăită într-o bibliotecă universitară din Anglia; Voncilă Mioara, Biblioteca Universităţii „Dunărea de Jos” – Cum răspunde o bibliotecă universitară provocărilor actuale? Importanța unui depozit instituțional de documente digitale.

Lucrările prezentate au fost de un real interes pentru bibliotecari prin noutatea și actualitatea subiectelor tratate. Toți membrii Filialei Galați a ABR vor primi în format electronic cele șase prezentări.

În încheierea celor trei ore de discuții profesionale, bibliotecarii au socializat într-un cadru relaxant și prietenesc grație distinselor noastre gazde.

 

 

 

Președinte Filiala Galați a ABR,

Bălan Dorina