MEDALION LITERAR M. EMINESCU la Şc. Gim. Gălbinaşi

“MEDALION LITERAR MIHAI EMINESCU”

LA CDI-UL ŞCOLII GIMNAZIALE GĂLBINAŞI, JUD. BUZĂU

 

La împlinirea a  165 de ani de la nașterea “Luceafărului poeziei românești”, “Săptămâna Eminescu” s-a încheiat la C.D.I.-ul de la Școala Gimnazială Gălbinași – cu activitatea metodica a bibliotecarilor şcolari din județul Buzău.

 

Au fost prezenți la activitate doamna inspector școlar prof. Emilia Bodea, de la I.S.J. Buzău, domnul profesor Ion Vasile, director C.C.D Buzău si doamna Marilena Trifan, bibliotecar metodist, CCD Buzău si un număr de peste 30 de bibliotecari școlari. Ne-a urat bun venit si ne-a prezentat școala doamna director prof. Elena Daniela Florescu.

Activitatea a avut drept scop omagierea poetului “cel fără de pereche” prin poezie si muzică. Coordonați de doamna învățătoare Elena Dogaru și doamna bibliotecar Silvia Bratu, elevii clasei a III-a A, cu emoție dar si marcați de importanța evenimentului, ne-au purtat prin universul poeziei eminesciene. Invitaților le-au fost oferite semne de carte  cu imagini din viața si opera poetului, iar ei au purtat la piept o fotografie a poetului prinsă cu tricolor.

Paralel s-a derulat si o prezentare PowerPoint cu imagini si fotografii din viața și opera marelui poet.

La finalul activității au avut loc dezbateri, iar doamna bibliotecar Silvia Bratu ne-a prezentat o mică parte a activităților care au loc la în cadrul CDI-ului dar şi faptul că există peste 7100 de documente și 4 calculatoare la dispoziția elevilor.

 

Maria Colătău – Președinte ABR – Filiala Buzău