Marșul cărților și al cititorilor la Alba-Iulia

Dorința de a promova lectura coalizează la Alba–Iulia mai multe instituții aflate în slujba cărții. Inspectoratul Școlar Județean, Casa Corpului Didactic, Universitatea „1 Decembrie 1918” și Asociația Bibliotecarilor din România (ABR) vor derula proiectul “Marșul cărților și al cititorilor”, ce are ca obiective educaționale incitarea spre lectură, trezirea interesului pentru diverse opere literare, formarea unor deprinderi de comunicare, cunoașterea preocupărilor altor elevi. La nivel general, actorii implicați în proiect își propun să promoveze activități educative într-un cadru public, deschis comunității și să contribuie la îmbunătățirea imaginii învățământului preuniversitar în județ.

Ideea proiectului aparține Antonelei Sofia Barbu-șef serviciu în cadrul Direcției pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret Mediaș, iar activitățile vor fi inițiate și coordonate de Casa Corpului Didactic Alba (Biblioteca), printr-o echipă condusă de Viorica Gențiana Onișoru, urmând să se desfășoare în toate școlile din județul Alba care îmbrățișează ideea acestui tip de activitate. Biblioteca Universității „1 Decembrie 1918” este implicată prin doamna Corina Tătar-șef serviciu, împreună cu echipa bibliotecii, iar ABR va fi reprezentată la nivel local de Gianina Barb, bibliotecar și președinte al Filialei Alba ABR.

Printre activitățile propuse se numără prezentarea unor personaje îndrăgite din lecturile elevilor prin personificarea lor sau a titlurilor operelor literare respective, prezentarea în spațiul public a lecturilor alese, realizarea de materiale promoționale pentru promovarea acestor activități.

Marșul cărților și al cititorilor se va derula până la data de 24 aprilie 2016, pentru a marca Ziua internațională a cărții și a bibliotecarilor.

Proiect “Marșul cărților și al cititorilor”