Luna Internaţională a Bibliotecilor Şcolare la Filiala ABR Bihor

Bibliotecarii şcolari din judeţul Bihor, sub egida Filialei ABR Bihor, s-au reunit miercuri, 23 octombrie 2019, pentru a celebra Luna Internaţională a Bibliotecilor Şcolare.

În prima parte a activităţii s-a desfăşurat întâlnirea metodică a bibliotecarilor şcolari în cadrul căreia au fost prezentate următoarele materiale:

  • Ora să ŞTIM – bibliotecar Potre Anca Delia, Şcoala Gimnazială „Floare de Lotus” Sânmartin;
  • Lecturile copilăriei – bibliotecar Tomescu Ileana, Şcoala Gimnazială „Miron Pompiliu” Ştei.

După prezentarea celor două materiale s-a făcut o trecere în revistă a activităţilor desfăşurate în bibliotecile şcolare.

Doamna bibliotecar CCD Bihor, prof. Trofin Mariana Rodica, a felicitat bibliotecarii şcolari pentru activităţile pe care le-au desfăşurat în anul şcolar 2018 – 2019, punând accent pe activităţile dedicate Centanarului Marii Uniri.

Luna Internaţională a Bibliotecilor Şcolare este celebrată pe toate continentele lumii şi este o sărbătoare recunoscută de toate asociațiile profesionale de profil, precum şi de Federația Internațională a Asociațiilor Bibliotecarilor (IFLA). În fiecare an, luna octombrie are un anumit slogan. În anul 2018 sloganul lunii octombrie a fost: WHY I LOVE MY SCHOOL LIBRARY. În anul 2019, activităţile dedicate Lunii Internaţionale a Bibliotecilor Şcolare se desfăşoară sub sloganul Let’s Imagine, Asociația Internațională a Bibliotecarilor Şcolari considerând că acestă temă este accesibilă tuturor participanților care au vârsta cuprinsă între 3 și 20 ani.

Doamna bibliotecar CCD Bihor prof. Trofin Mariana Rodica a prezentat materialul Bibliotecile şcolare în haine de sărbătoare, scoţând în evidenţă semnificația și importanța Lunii Internaţionale a Bibliotecii Şcolare.

Bibliotecarii şcolari au făcut schimb de bune practici, vorbind despre activităţile care s-au desfăşurat în şcoli în vederea celebrării Lunii Internaţionale a Bibliotecilor Şcolare.

În ultima parte a activităţii s-a desfăşurat Adunarea Generală a Filialei ABR Bihor.

Coordonator activitate:

Bibliotecar CCD Bihor,

Președinte Filiala ABR Bihor,

prof. Mariana Rodica Trofin