Întrunirea Secţiunii Catalogare-Indexare – 9-10 iunie 2011

Stimati colegi,
Prin amabilitatea doamnei conf. dr. Elena Tirziman, Director General al Bibliotecii Nationale a Romaniei, intrunirea Sectiunii de Catalogare-Indexare a ABR va fi gazduita de aceasta institutie.
Intalnirea de lucru va avea loc in zilele de 9-10 iunie 2011.
Deschiderea lucrarilor se va petrece la sediul Colectiilor Speciale (str. Biserica Amzei, nr. 5-7), cu incepere de la ora 10.00. Cu această ocazie, va fi prezentat raportul conducerii secţiunii pentru perioada 2007-2011.

In partea a doua a zilei de 9 iunie, participantii se vor desparti pe doua grupuri de lucru: intrunirea catalogatorilor se va desfasura in Cabinetul Bibliologic (sediul central al bibliotecii, Str. Ion Ghica nr. 4), iar cea a indexatorilor la sediul Colectiilor Speciale (str. Biserica Amzei, nr. 5-7).
Programul zilei de 10 iunie va fi anuntat ulterior. El se va incheia cu o noua intalnire a tuturor participantilor, in sediul Colectiilor Speciale.
Subiectele intrunirii vor fi (chiar daca nu ne vom limita doar la ele): “Ghidul de catalogare si noile cerinte internationale in descrierea resurselor bibliografice” si “Evolutia validarii Ghidului de indexare Lives.ro”.
Cei care doresc sa participe sunt rugati sa trimita un e-mail la adresa olga@bcu-iasi.ro.
Cheltuielile de cazare, transport si diurna vor fi suportate de institutiile apartinatoare.
 
Olga Beschea
Presedintele Sectiunii Catalogare-Indexare