Implicarea ABR în elaborarea unor metodologii care decurg din Legea Educaţiei Naţionale

Stimaţi colegi,

În calitate de partener al MECTS, Asociaţia Bibliotecarilor din România contribuie la punerea în aplicare a Legii Educaţiei Naţionale. În acest sens, am fost invitat să alegem patru metodologii la care să lucrăm, din câteva zeci propuse de MECTS.
Din Lista regulamentelor, normelor metodologice, instructiunilor şi a ordinelor de punere în aplicare a prevederilor Legii Educaţiei Naţionale am optat pentru cele care, după părerea mea, ni se potrivesc cel mai bine.
Astfel:
Din Lista de metodologii 1 ISC (cele destinate Inspectoratelor Şcolare Judetene), am ales metodologile cu numerele:

Din Lista de metodologii 2 MECTS am ales metodologia cu numarul: 23. Metodologia de organizare şi funcţionare a Bibliotecii Virtuale şi a platformei şcolare de e-learning  (singura care se apropia de preocuparile noastre).

Ma adresez dumneavoastra cu rugămintea de a  vă anunţa disponibilitatea de a participa în echipa de lucru care va contribui la o reprezentare satisfăcătoare a profesiei noastre in aceste documente, care, după elaborare, vor rămâne multă vreme în funcţiune. Aştept înscrieri la adresa m_regneala@yahoo.com!

M. Regneală

 

***

Stimati colegi,
Va multumesc tuturor acelora care v-ati manifestat interesul fata de meseria noastra oferindu-va ca voluntari pentru realizarea celor 4 metodologii legate de aplicarea Legii educatiei nationale.
Avem pana in prezent un numar de 9 bibliotecari inscrisi, 2 din bibliotecile universitare, 1 din bibliotecile specializate si 6 din bibliotecile scolare si CDI.
Acestia sunt urmatorii:
BIBLIOTECI UNIVERSITARE – Ivona Olariu (Iasi), Lenuta Ursachi (Galati)
BIBLIOTECI SPECIALIZATE – Nicolae Constantinescu (Bucuresti)
BIBLIOTECI SCOLARE SI CDI -Daniela Marina (Tg Jiu), Oana Jianu (Bacau), Zamfira Stoica (Focsani), Doina Chendea (Matasari), Maria Mola (Giurgiu) si Maria Petcu (Giurgiu).

Presedinte ABR,
Prof. M. Regneala