Clarificări Conferința ABR

 

Dragi colegi,
În vederea păstrării şi dezvoltării cooperării între bibliotecile românești  de diverse tipuri şi, în particular, a bunei colaborări între Biblioteca Judeţeană Oradea şi  Biblioteca Universităţii Oradea, facem următoarele precizări:
Incidentul referitor la expunerea afişului Bibliotecii Județene Oradea este rezultatul unei  neînţelegeri, care, sperăm, că nu va afecta relaţiile  tradiţionale între cele două biblioteci.
Domnul prof. Mircea Regneala, președintele ABR, nu doreşte ca acest regretabil incident, de care a aflat indirect, neavând niciun amestec în acestă direcţie, să fie transformat într-o dispută. Dimpotriva, Domnia Sa a militat și militează în continuare pentru cooperarea între toate tipurile de biblioteci, dovadă că în ABR se regăsesc atât bibliotecari din bibliotecile universitare, cât și bibliotecari din bibliotecile publice  (9 biblioteci județene și Biblioteca Metropolitana sunt membri ABR). Conferințele noastre anterioare de la Pitești, Constanța, Galați s-au desfășurat prin forțele unite ale bibliotecarilor din aceste tipuri de biblioteci, şi, nu în ultimul rând, prin eforturile bibliotecarilor din bibliotecile şcolare. Conferinţa de anul viitor, de la Cluj-Napoca, se va organiza prin contribuţia tuturor bibliotecilor mari ale oraşului, BCU, Biblioteca Judeţeană, Biblioteca UMF, Biblioteca Politehnica etc.
Aşadar, atât preşedintele ABR, cat si membrii Asociaţiei resping orice forma de discriminare între bibliotecari, punând mai presus de toate profesia, indiferent de tipul de bibliotecă.
Claudia Lungu,
Purtător de cuvânt ABR